Niciun comentariu

Care este suprafata locuintei tale?

In Lugoj apartamentele aflate in Lugojul Roman au suprafata medie cu aproximativ 24% mai mica decat cele din Lugojul German.

Atunci cand vorbim de vanzarea sau inchirierea unei locuinte auzim foarte des termenul de suprafata construita si suprafata utila. De ce se ajunge des la o confuzie intre cele doua? Vom lamuri acest lucru prin a va spune ce reprezinta mai exact cele doua suprafete, conform Legii Locuintei.

          Suprafata construita este suma suprafetelor utile ale incaperilor, logiilor, balcoanelor, precum si a cotei-parti din suprafetele partilor comune ale cladirilor (spalatorii, uscatorii, casa scarii, inclusiv anexele pentru colectarea, depozitarea si evacuarea deseurilor menajere, casa liftului etc.), la care se adauga suprafata aferenta peretilor interiori si exteriori ai locuintei; in cazul incalzirii cu combustibil solid, se adauga suprafata aferenta sobelor si cazanelor de baie.

          Suprafata utila este suprafata desfasurata, mai putin suprafata aferenta peretilor. Suprafata utila a locuintei este suma tuturor suprafetelor utile ale incaperilor. Ea cuprinde: camera de zi, dormitoarele, baile, bucatariile, spatiile de depozitare si de circulatie din interiorul locuintei. Nu se cuprinde: suprafata logiilor si a balcoanelor, pragurile golurilor de usi, ale trecerilor cu deschideri pâna la 1,00 m, precum si suprafatele ocupate de sobe si cazane de baie (câte 0,50 m2 pentru fiecare soba si cazan de baie), in cazul in care incalzirea se face cu sobe.

De multe ori vanzatorii promoveaza proprietatea facand cunoscuta suprafata construita a apartamentului, pentru ca este o cifra mai mare si in general suna mai bine. In demersurile lor spre a cauta cel mai bun pret, cumparatorii, raporteaza acest pret la suprafata utila. Este de preferat ca atunci cand mergeti la o vizionare a unei locuinte sa masurati sau sa aflati suprafetele utile ale incaperilor pentru a va face o idee clara asupra confortului ce il poate oferi apartamentul.

Din Lugojul Roman blocurile cu cele mai mari apartamente sunt blocul postei si blocul de vis-à-vis de Universitate Europeana Dragan, fiind urmate apoi de blocurile din zona OMV (zona Timisorii). In aceste blocuri apartamentele cu doua camera pot ajunge pana la 65mp construiti iar cele cu 4 camere pana la 99mp.

In Lugojul German, cea mai mare parte din blocuri sunt construite mai recent iar odata cu trecerea timpului s-a pus mai mult accent pe confortul locuintelor. Astfel ca in aceste cartiere apartamentele cu doua camera pot ajunge chiar pana la 77mp construiti iar cele cu 4 camere pana la 126mp. Suprafetele apartamentelor din zona Cotul Mic, din zona Strand si Stadion sunt asemanatoare.

 

Comentarii (0)