Niciun comentariu

Certificat Energetic – IEFTIN si RAPID – ce este si cand ai nevoie de el

www.CErapid.ro – Certificat Energetic – 0733371331 – ne vorbeste despre:

Certificatul de Performanta Energetica – ce este si cand ai nevoie de el…

Toate persoanele care au vandut sau inchiriat o locuinta au ajuns in postura de a li se spune de cei care lucreaza in Birourile Notarilor sau cei de la Finante ca:“din 20 iulie 2013 este nevoie si de un certificate energetic”. Vom vedea in continuare ce este Certificatul Energetic si care este rolul lui.

Adevarul este ca din anul 2007 cand Romania a intrat in Uniunea Europeana cladirile trebuiau certificate energetic, doar ca din 20 iulie acest lucru a devenit obligatoriu prin Legea 159/2013, în Monitorul Oficial, pentru modificarea şi completarea Legii 372/2005 privind Performanţa Energetică a clădirilor.

Ce este Certificatul de Performanta Energetica?

In termini tehnici Certificatul de Performanta Energetica este un document tehnic, oficial, cu caracter informativ, care atesta performanta energetica a cladirii,  precum si incadrarea cladirii intr-o clasa de Performanta Energetica. Tot in Certificatul de Performanta Energetica se regasesc consumurile de energie necesare cladirii, sau unitatii de cladire, pentru a putea fi mentinute conditiile optime de confort.

De unde obtii un Certificat Energetic?

Certificatul de Performanta Energetica se poate obtine de la un Auditor Energetic atestat de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Ce trebuie sa faca auditorul pentru a intocmi un Certificat Energetic?

Auditorul energetic trebuie sa faca inspectia cladirii (casa, apartament, scoli,spitale,hale,etc.) Calculeaza suprafata construita,utila si volumul de aer al cladirii, suprafetele ferestrelor si ale geamurilor pe fiecare orientare cardinala, culege datele despre materialele cu care a fost realizata constructia, despre sistemul de alimentare cu apa, despre incalzire, climatizare, iluminat, etc. Introduce toate datele culese intr-un program specializat iar apoi elibereaza un Certificat Energetic, Raportul de rezultate si Anexele, finalizeaza dosarul, il stampileaza si il livreaza clientului.

Ce acte ai nevoie pentru a se putea elibera un Certificat Energetic?

Este suficient o copie dupa un extras de carte funciara, o copie dupa buletinul proprietarului precum si un plan releveu al cladirii. Daca acest plan nu exista atunci auditoria sau consultantii trebuie sa il realizeze la fata locului. De asemenea este nevoie sa faci cunoscut anul punerii in functiune al cladirii.

Cat este valabil?

Termenul de valabilitate este de 10 ani de la data eliberarii acestuia.

Si totusi la ce iti trebuie acest Certificat Energetic? La vanzare, la inchiriere, la scoaterea procesului verbal de receptie al lucrarilor, la intabulare.

– Daca vinzi un apartament, o casa sau orice alt tip de cladire trebuie sa prezinti atat cumparatorului cat si Biroului Notarial la care se intocmeste contractul de vanzare cumparare, un Certificat Energetic. Atentie! contractul este considerat nul fara un Certificat Energetic atasat.

– Daca Inchiriezi un apartament, o casa, un spatiu comercial sau industrial, etc. trebuie sa prezinti atat chiriasului cat si la Administratia Finantelor Publice, Certificatul de Performanta Energetica al cladirii.

– Daca ai o casa noua (complex de spatii, scoala, hala, etc.)si trebuie intabulata, la primaria care a emis Autorizatia de Constructie trebuie prezentat Certificatul Energetic pentru a se elibera Procesul Verbal de receptie al lucrarilor.

– De asemenea pentru lucrarea de intabulare a cladirilor Topograful, sau firma de Cadastru care se ocupa de acest tip de lucrari trebuie sa ataseze la documentatia cadastrala un Certificat Energetic.

Si nu in ultimul rand, ai nevoie de un Certificat Energetic pentru a sti care este Clasa Energetica a cladiri tale. Clasele energetice sunt de la A pana la G ( clasa A fiind cea mai buna, clasa G fiind cea mai slaba) Cu cat clasa energetica este mai buna, cu atat costurile de intretinere sunt mai scazute.

Pentru detalii

intrati pe www.CErapid.ro

trimiteti un mail la office@cerapid.ro sau cerapid.ro@gmail.com

sau sunati la 0733 371 331

certificat energetic ieftin si rapid in Timisoara Lugoj sau orasele apropiate
certificat energetic

 

Comentarii (0)